dinsdag 27 mei 2008

Pilaf

Vanavond hebbben we pilaf gegeten, héérlijk
Voor de liefhebbers het recept!
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 pond varkensvlees (kan ook met kip)
3 uien
4 eetlepels tomaten ketchup
4 eetlepels ketjap
1 theelepel smabal
groot blik perziken
maizena of allesbinder
Bereiden:
Vlees in stukjes braden en uit dan uit de pan halen.
Uien in snippers bakken in het vleesvet.
Ketchup erbij.
Sap van de perziken + dezelfde hoeveelheid water toevoegen.
Ketjap en sambal er bij.
Vlees weer toevoegen en 1 uur laten sudderen.
Vlak voor het opdienen:
De pilaf met maizena (of allesbinder) binden en perziken in stukjes toevoegen.
Weer goed warm laten worden.
Serveren met gekookte rijst en sperziebonen.
Tip: maak het gerecht een dag van te voren. Dit komt de smaak ten goede.

Geen opmerkingen: