donderdag 23 oktober 2008

Tarzan


Woensdagavond zijn we met z'n viertjes naar de musical Tarzan geweest.
Wat ontzettend mooi!!!! André en ik waren samen al naar the Lion King geweest, maar deze keer samen met de kinderen was toch wel geweldig. Je wist gewoon niet waar je naar moest kijken, het spektakel op het podium (en boven en naast je) of naar Jasper en Jasmijn die op het puntje van hun stoel zaten te kijken 
 
We hadden een kamer in een hotel 5 minuten vanaf het circustheater, dus dat was ook helemaal goed en woensdagmiddag en vanmorgen waren we met 5 minuten lopen bij het strand, ook altijd erg leuk!!!
 
Op de boulevard zagen we allemaal grappige beelden staan, dus die zijn we maar eens gaan bekijken.
Op de boulevard van Scheveningen, aan de zeekant van museum Beelden aan Zee, is in 2004 een groot buitenterras aangelegd. Het bestaat uit een balkon, trappen, eilandjes, zitbanken en drieëntwintig sprookjesachtige beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness.
 
De koning en de koningin.
Hans en Grietje na het vetmesten.
De leeuw en de muis.
De leeuw en de muis close-up.
De muis close-up.
 
Aesopus' fabel van de leeuw en de muis
Heel lang geleden woonde er in een ver land een machtige leeuw. Eens, toen hij uitgeput van het jagen en van de hitte was, ging hij terug naar zijn hol en viel daar in een diepe slaap. Terwijl hij sliep kwam er een muis voorbij, die in gedachten verzonken, niet oplette waar ze naar toeliep en zò in het hol van de leeuw terechtkwam. Haar kleine oogjes raakten langzamerhand gewend aan het donker. Ze werden steeds groter en groter, want daar voor haar lag het meest gevreesde wezen, dat ze ooit had gezien. Een ogenblik stond ze van schrik vastgenageld aan de grond. Toen sprong ze in paniek naar de deur. Daardoor struikelde de muis over de neus van de leeuw, die wakker werd.

De geschrokken muis deed verwoede pogingen weg te komen, maar de grote klauw van de leeuw kwam boven op haar terecht. Ze dacht stellig, dat haar laatste uurtje geslagen had. En het is waar, de leeuw zou haar onmiddellijk verslonden hebben, als de muis haar spraak niet had teruggevonden. "Spaar me, hoogheid," pleitte ze. "Ik heb u per ongeluk beledigd. Uw klauw is tè voornaam om hem te bezoedelen met het bloed van een zò onbeduidende prooi." De grote leeuw keek peinzend naar de muis en overwoog wat hij moest doen. Hij zei niets. Toen, terwijl de muis lag te trillen, beurde de leeuw zijn klauw op en liet hij zijn nietige gevangene vrij. De muis, die bijna niet kon geloven, dat ze zoveel geluk had, rende weg zonder achterom te kijken. Zij vluchtte zo snel ze kon het bos in.

Niet lang daarna was de leeuw weer eens aan het jagen in het bos. Per ongeluk liep hij daarbij in een val, die daar geplaatst was door een paar jagers. Hij worstelde wanhopig om uit het net, dat hem verstrikte, te komen. Maar het was vergeefs. Bang en zonder hoop vrij te komen stiet hij zo'n machtig gebrul uit, dat het overal in het bos te horen was. De muis hoorde het gebrul héél in de verte en begon vlug te rennen om de oorsprong ervan te ontdekken. Eindelijk, op een open plek in het bos, vond ze de gevangen leeuw, die ze herkende als dezelfde, die haar leven had gespaard en die haar vrij had gelaten. Zonder veel omslag en zonder angst begon de muis te knagen aan de touwen, die de leeuw stevig vastgebonden hielden. In een ogenblikje hadden de scherpe tanden van de muis het net verscheurd en het edele dier was bevrijd uit zijn gevangenschap.

Goed zijn voor voornamen of eenvoudigen is zelden verspild
 
Jasper en Jasmijn op de voeten van Gulliver.
Erg leuk om te zien.
 
Jasper mocht vandaag uitkiezen waar we verder nog naar toe gingen omdat hij vandaag jarig is en hij koos voor Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden.

Wat een schitterend museum, maar wat verschrikkelijk groot!!!!!!!!!!!
Na een paar uur waren we helemaal gaar en hadden we de helft nog niet gezien. Maar zeker de moeite waaard en als we ooit nog eens in de buurt zijn gaan we er nog een keer naartoe!!!
 

Geen opmerkingen: